Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Wie ben ik?

Mijn naam is Sverre Eschweiler en ben 28 jaar oud. Al vanaf jongs af aan ben ik bezig geweest met het beoefenen van sport. Zo heb ik op jongere leeftijd aan Atletiek, wielrennen en zwemmen gedaan. Alleen zijn de laatste 2 blijven hangen. Kort na het leszwemmen ben ik verder gegaan met het zwemmen, eerst alleen op Texel maar uiteindelijk werd ik lid van een vereniging in Hoorn. De keuze voor het zwemmen lag niet bepaald voor de hand. Ik kon namelijk helemaal niet goed de schoolslag zwemmen. Dit had er uiteindelijk ook voor gezorgd dat het leszwemmen heel lang heeft geduurd. Gelukkig kon ik de andere slagen beter. En blonk ik voornamelijk uit op de rugslag.

Na de eerste jaren wedstrijden voor de vereniging in Hoorn te hebben gezwommen ging ik het toch dichterbij zoeken, en werd ik lid van MSV Zeemacht in Den Helder. Hier heb ik mij destijds verder ontwikkeld met de trainer daar en mijn trainer op Texel tot nationale top bij de jongens tot 18 jaar. Na het kwalificeren voor de Europese Jeugd Kampioenschappen ben ik uiteindelijk gaan trainen bij de nationale selectie in Amsterdam. Hier heb ik 2 jaar fulltime getraind. Echter moest ik hier na die 2 jaar weg vanwege een blessure en de daarop volgende gebrek aan vormbehoud.

Na het niet tonen van vormbehoud voor het nationale team ben ik verhuisd naar Groningen om daar te gaan studeren aan de Hanzehogeschool. De studie die ik daar heb gevolgd is de studie Sport Gezondheid en Management. Deze studie is gericht om sport in te zetten als middel om bepaalde doelen te bereiken. In Groningen heb ik bij verschillende bedrijven stage mogen lopen. Bij Dijkman Sport heb ik de kneepjes geleerd van het persoonlijk begeleiden van mensen in een fitness. Daarnaast heb ik het sportstimuleringsplan geschreven voor de Floorball Academy Nederland om deze sport meer naamsbekendheid te geven. Mijn studie heb ik daarnaast ook al die tijd nog gecombineerd met op nationaal niveau zwemmen. Het doel dat voor mij altijd centraal stond was het mogelijk maken voor iedereen om te kunnen sporten.

Naast het zelf sporten heb ik ook nog de volgende diploma’s gehaald:

  • Beleidsmatig stimuleren van Sport en bewegen
  • Aqua en Leisure Host (zwem ABC)
  • Tapen en Bandageren
  • Fitnesstrainer A
  • Fitnesstrainer B
  • Certified Tester
  • Trainer coach 2
  • Beweeg en leefstijl adviseur

Na het afronden van mijn studie ben ik begonnen met het bedrijf Sport met Beleid. Dit is voornamelijk tot stand gekomen om iedereen de mogelijkheid te bieden om veilig en verantwoord te kunnen laten sporten. Dit zowel op persoonlijk niveau als op gemeentelijk niveau.

Zo ben ik het afgelopen jaar bezig geweest om Obstakeltrainingen te geven aan het Gerritslanderdijkje in Den Burg. Dit is heel goed te vergelijken met een variant op bootcamp, alleen dan in combinatie met klimmen en klauteren en verschillende technieken die voor iedereen te leren zijn. Maar het liefst wel buiten sporten.

Echter bleef voor mij altijd het gevoel dat ik mensen op Texel ook op een andere manier kan helpen, dit in de vorm van Beweeg en Leefstijl advisering. Met Beweeg en Leefstijl advisering wordt je geholpen met het behalen van verschillende doelstellingen zoals bijvoorbeeld: afvallen, gezonder leven en/of lekkerder in je vel zitten. Naast deze voorbeelden kan beweeg en leefstijl advisering nog op zoveel verschillende manieren ingezet worden. Mijn ambitie hierin is alleen om het doel van de sporter te behalen.

Dit komt voornamelijk doordat ik vroeger opgegroeid ben in een topsport klimaat. Maar daar gezien mijn lichaamsbouw eigenlijk helemaal niet thuis hoorde. Ik was te dik volgens sommige diëtisten en volgens sommige trainers had ik geen talent. Gelukkig met de goede begeleiding die ik toen had ben ik heel ver gekomen. Verder dan ik zelf ooit had kunnen verwachten. En dit gevoel is niet te beschrijven. Ik heb het geluk gehad dat ik mensen om me heen had die in me geloofde op de momenten dat ik dat niet deed. En deze persoon wil ik graag zijn voor anderen op de momenten dat het niet zo goed gaat en natuurlijk op de momenten dat het wel goed gaat. Door mijn persoonlijke ervaringen kan ik mij goed inleven in de twijfels die iedereen wel eens ervaart, en soms wel altijd ervaart wanneer het neer komt op je zelfbeeld. Hier ligt daarom ook mijn speerpunt bij het helpen van mensen, helpen bij het overwinnen van de twijfels die je hebt.

Mocht je meer over me willen weten kun je altijd contact opnemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: