Obstakeltraining

Iedereen is er wel ooit mee in aanraking gekomen of heeft een keer mee gedaan. Het komt in vele vormen maar uiteindelijk is het allemaal het zelfde. Lekker buiten bezig zijn en uitdagende opdrachten doen.

Naar aanleiding van de Beach Obstacle Run op Texel is er in 2017 een trainingsbaan gebouwd op het sportveld bij Bloem en Bos. Hier wordt op dit moment 2 keer per week trainingen gegeven die je voor kunnen bereiden op een eventuele run.

Naast het leren van nieuwe technieken staat het sporten op een andere manier centraal. Klimmen en klauteren, het is meer een moderne vorm van apenkooien. Naast het gebruik van het parcours worden er ook oefeningen gedaan om je hele lichaam te trainen. Dus gedeeltes van de trainingen zijn te vergelijken met bootcamp.

Ook al heb je het nooit eerder gedaan voor iedereen is er een uitdaging van te maken. Tijdens de trainingen komen verschillende technieken aan bod zoals:

Schippersslag

Schippersslag is een techniek om makkelijker in touwen te kunnen klimmen. In plaats van voornamelijk je armen te gebruiken bij het klimmen, maak je een bepaalde slag om je voeten waardoor het touw tussen de voeten geklemd wordt. Hierdoor is het mogelijk om je benen uit te strekken waardoor je hele lichaam benut wordt bij het klimmen.

Apenhang

Soms is het enige obstakel een enkel touw. Maar hoe kom je hier langs? Door middel van de apenhang is het mogelijk om dit obstakel te bedwingen. Tijdens de apenhang, hang je on het touw en klim je op die manier naar voren toe. Door de juiste techniek hand te haven kan dit heel snel en efficiënt uitgevoerd worden. Het is ook mogelijk om verschillende technieken toe te passen bij de apenhang om het nog lichter te maken

Naast deze 2 technieken zijn er nog veel andere verschillende technieken en oefeningen die gedaan worden. De bedoeling is voornamelijk om de trainingen voor iedereen uitdagend te maken en dat er altijd een leermoment in zit. Niet alles zal in 1 keer lukken maar progressie, hoe klein dan ook, zal er zijn!

Interesse gekregen of wil je meer weten? Neem gerust contact op om een keertje mee te komen trainen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: